SPECIALISTEN IN COACHING, TRAINING EN BELEVING
VOOR BEDRIJVEN, OVERHEDEN EN ORGANISATIES.
INFORMATIE
Bel Totaalcoaching075-7112820     mail sturenfacebook TotaalcoachingLinkedIn TotaalcoachingTwitter TotaalcoachingInstagram Totaalcoaching

Totaalpreventie

Organisaties en bedrijven die serieus bezig zijn met preventie en training van de medewerkers profiteren dagelijks van de voordelen. Minder stress en meer betrokkenheid leiden al snel tot hogere productiviteit en lager ziekteverzuim. Maar er zijn nog veel meer voordelen, zoals

Totaalcoaching biedt niet alleen maatwerk door de inzet van haar specialisten, maar bewaakt ook de samenhang van alle ingezette diensten.
Onderstaand een aantal van onze mogelijkheden. Neem contact met ons op om de oplossing te bespreken voor uw problemen.

Multidiciplinaire teamoptimalisatie

Stresspreventie voor leidinggevenden

Chronische werkstress leidt tot overspanning en uiteindelijk tot een Burn out. Met alle gevolgen van dien voor organisatie en betrokkene. Capaciteitsproblemen, vertraging en hoge kosten voor ziekteverzuim. De oorzaak is vaak een of meerdere veranderingen, met als gevolg onbalans in belangrijke pijlers werk, privé en persoonlijkheid. Leidinggevenden kunnen deze ongewenste situaties voorkomen door tijdig signalen herkennen. En ook te weten welke maatregelen zij kunnen nemen. 

Teamdynamiek

Teamdynamiek

Ter verbetering van de samenwerking en communicatie binnen het team.
Teamdynamica speelt een steeds crucialere rol in de prestaties. Het is uitermate belangrijk, dat mensen ontspannen en inspirerend kunnen werken met elkaar. Uit ervaring blijkt dat een goede teamdynamiek de productiviteit wel met zo’n 30% kan vergroten.

Tip: Intesieve training ter verbetering van de samenwerking binnen het team, alsmede de samenwerking en communicatie met andere teams.
...lees meer over deze training.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

 

Multidiciplinaire teamoptimalisatie

Stresspreventie voor medewerkers

Stress in het werk komt voor in vele vormen. Afhankelijk van de situatie (werk en/of privé) en de persoonlijkheid. Vaak zijn het juist de combinatie van deze factoren (de onbalans) die zorgen voor ongewenste ontwikkelingen. Het tijdig leren herkennen van de signalen en ook weten hoe je daar mee om kunt gaan zorgt voor minder stress op de werkvloer. Dus ook een lager ziekteverzuim en een positieve werksfeer.

Bedrijfsbrede ontwikkeltrajecten

Waardering

Als leidinggevende mis je verbinding in en met jouw team, er heerst een matte sfeer, de inspiratie is ver te zoeken.  Onbegrip, onderwaardering en een slechte groepsdynamiek kunnen de oorzaak zijn van stress en ziekteverzuim. Dit wil jij niet binnen jouw team. Het is tijd voor een positieve verandering!  Jij als leidinggevende hebt hierin een belangrijke rol. Je bent misschien niet de oorzaak, maar jij kunt wel de oplossing zijn!

Reorganisatie

Reorganisatie begeleiding

Bij het ondernemen hoort ontegenzeggelijk een regelmatige herijking van de doelstellingen en de toekomstverwachtingen. Dit is noodzakelijk voor het vergroten van de efficiëntie en de winstgevendheid. Vaak gaat dit gepaard met een vorm van reorganisatie binnen en buiten de onderneming. Nieuwe producten worden ontwikkeld, bedrijfsonderdelen aangekocht, samengevoegd of verkocht. Een heel normale gang van zaken, maar met ingrijpende gevolgen voor medewerkers. ...meer informatie reorganisatie.

CONTACT

 

Grip op Burn Out

Psycho Sociale Arbeidsbelasting

Tijdig elimineren en maatregelen nemen om PSA te voorkomen.
Op basis van de Arbowet is een werkgever verplicht een beleid te voeren, dat erop gericht is psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen. Het meest effectief blijkt een preventieve benadering. Zo kunt u de nodige maatregelen nemen ter voorkoming van werkstress.
Psycho Sociale Arbeidsbelasting.

Multidiciplinaire teamoptimalisatie

Inspiratiereis voor het managementteam

Regelmatig met het gehele Management team een aantal dagen afstand nemen van de dagelijkse realiteit  is niet alleen goed voor de organisatie maar ook voor de betrokkenheid en de onderlinge verstandhouding. Je kunt dan natuurlijk een hotel boeken op de hei en samen een aantal onderwerpen bedenken en bespreken. Meer inspiratie is te halen via volledig verzorgde intensieve reis naar de zon. De invloed van de energie, het licht en de gastvrijheid van de mensen van het prachtige Tenerife zorgen voor een perfecte atmosfeer om daadwerkelijk stappen te maken met het team. Zakelijk reizen


 

 

Preventie en herstelmogelijkheden voor afdelingen en teams

Onderzoek werksituatie

Voorkomen van langdurig ziekteverzuim in een organisatie is alleen mogelijke als de oorsprong van bepaalde ongewenste situaties bekend is. Die kunnen betrekking hebben op de organisatie, de mensen, privé omstandigheden en vele andere aspecten. Om daadwerkelijk beslissingen te kunnen nemen ter verbetering is het verstandig om onze deskundigen een uitgebreid onderzoek te laten doen. U ontvangt niet alleen een uitgebreid onderzoeksrapport, maar tevens SMART voorstellen welke tot verbetering leiden.

NEEM CONTACT MET MIJ OP

 

 zakelijk personage

Totaalcoaching / +31(0)757112820 / +31(0)620712438

Hoofdkantoor:
Zaanstad: Industrieweg 13 A / 1521 NC Wormerveer

Vestigingen:
Aalsmeer: Aalsmeerderweg 230 / 1432 CW Aalsmeer
Heerhugowaard: Alida Buitendijk erf 35 / 1705 NH Heerhugowaard
Groningen: Hamweg 38 / 9617 AS Harkstede
Sittard: Mgr. Buckxstraat 8 / 6134 AP Sittard

KvK: 34211681
BIC: INGBNL2A
IBAN:NL78INGB0008016927
BTW: NL8134.29.286.B01